EMO THEM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


EMOLARIN MEKANI
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Sohbet | Emoturk Forum

 

 Burzum - Belus Albüm Kritiği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 88
Kayıt tarihi : 30/04/10

Burzum - Belus Albüm Kritiği Empty
MesajKonu: Burzum - Belus Albüm Kritiği   Burzum - Belus Albüm Kritiği I_icon_minitimePerş. Mayıs 06, 2010 1:46 am

16 senelik mapus hayatının ardından bambaşka biri oldum tarzında demeçler veren nihayetinde çiftlik hayatına ve ailesine kavuşup yeni albüm çalışmalarına başlayan Vikernes'in solo projesi olarak devam etmekte olan Burzum'un yedinci albümü Belus'un black blackemoblackemoblackemoblackemol konsepti içinde olacağını öğrendiğimiz an yüreklerimiz şenlenmişti. Black blackemoblackemoblackemoblackemolin kilometre taşlarından biri olan Burzum'11 yıl sonra ilk albümünü piyasaya sürerken aynı zamanda "black blackemoblackemoblackemoblackemol" adı altındaki Filozofem albümünden bu yana da 14 sene geçmişti.

Albümün ismi önceden Den Hvite Guden (Beyaz Tanrı) olarak belirlenmiş olsa da daha sonra Belus olarak değiştirildi. Belus Vikernes'in daha önce işlediği bir konu olan Baldr (Daudi Baldrs) ile hemen hemen aynı manaya geliyor. Vikernes'in sözlerine göre Apollo Baldr Belus ve daha bir çoğu Beyaz Tanrı'yı temsil etmekte. Albüm isminin Den Hvite Guden olarak duyurulmasının ardından Beyaz Tanrı'nın faşizan çağrışım yaptığı dedikodularına tepki olarak Belus isminde karar kılındı. Eğer gerçekten durum buysa bu yapılan kelime oyunundan öteye gitmemekte. Fakat Vikernes'in açıklamasına göre durum bu değil. Beyaz Tanrı tamlamasındaki Beyaz'ın ışık anlamına geldiğini vurguluyor Varg.

Albüme gelecek olursak; 30 saniyelik girizgah ve yedi eserden oluşan Belus'un çalma süresi 52 dakika. Byelobog Productions tarafından piyasaya sürülüyor. Konsept albüm şeklinde hazırlanan çalışma Belus’un ölümüyle başlamakta. Ardından anlatılanlar ise onun ölüler diyarına seyahati ve finalde de tekrar dünyaya dönüşü olarak sıralanıyor. Vikernes’in daha önceki demeçlerinde belirttiği üzere albüm Hvis Lyset Tar Oss and Filosofem ayarında olacaktı. Doğru demiş. Hiçbir sapma olmadan Burzum’u kaldığı yerden devam ettiriyor kendisi. Hastalıklı lead gitar tınıları leş black blackemoblackemoblackemoblackemol kayıtları arka plandaki sade davul Varg’ın kendine has agresif/sıkıntılı vokali... Geçmişe göre değişen tek unsur bas gitarın yoğun olarak kullanılması duyulması olmuş. Zaman zaman bas bütün enstrümanların önüne geçmekte ve albümdeki tek olumsuz hadiseyi yaratmakta. Bütün enstrümanların Varg tarafından çalındığını düşünürsek ve uzun süre araştırmama rağmen albüm kaydının nerede alındığına dair bilgi bulamadığımı da göz önüne alırsak albümün çiftlikteki ev stüdyosunda kaydedilip mikslendiğini varsaymak gerekir.

Şarkı ayrımı yapmak bu albüme haksızlık etmekten öteye gitmez her biri diğerinden daha kaotik sıkıntılı ve kirli. Morgenroede isimli çalışmadaki basın kafa düzücü gereksiz kısımlarını yok sayarsak albüme ne bir ek gerekir ne de bir yerini kırpmak… Kısa da olsa kullanılan temiz vokaller tam bir deha işi.

Özetle (Mapus) yaramış tosunuma… Şahsen ambient albümlerden sonra bu kadar sıkı eserler beklemiyordum . Belli ki Varg kendi içinde bir takım değişiklikler yaşamış .
Muhalefet eden çok olacaktır; ama bu adamın hıyarlıkları bir yana müzisyen kişiliği bir yana... Eline 16 sene klavyeden başka bir enstrüman almadan 1 senede daha iyisi yapılamazdı.


Yazarın özel notu: Araştırmalarımın sonuç vermesi sebebiyle kritiği yazdıktan sonra ek yapma gereği duydum. Varg albüm için “Diğer albümlerde olduğu gibi Grieghallen’de kaydedildi” cümlesini kullanmış; ve kullanılan ekipmanları ise şöyle sıralamış:

Peavey "Twenty-Three" gitar
Peavey 120 Watt 6505 amfi
Modifiyeli custom bas
1975 model markası bilinmeyen bir davul
Yüksek kaliteli mikrofonlar
Dijital kayıt


Belus
01.Leukes Renkespill (Introduksjon) (00:33)
02.Belus' Død (06:23)
03.Glemselens Elv (11:54)
04.Kaimadalthas' Nedstigning (06:43)
05.Sverddans (2:27)
06.Keliohesten (05:45)
07.Morgenrøde (08:54)
08.Belus' Tilbakekomst (Konklusjon) (09:37)


Belus (İngilizce isimler ile)
01. Leuke's Scheme (Introduction)
02. Belus' Death
03. The River of Forgetfulness
04. Kaimadalthas' Descent
05. Sword Dance
06. The Kelio Horse
07. Dawn's Red
08. Belus' Return (Conclusion)


Varg Vikernes Tüm Enstrümanlar


1992 Burzum
1993 Det Som Engang Var
1994 Hvis Lyset Tar Oss
1996 Filosofem
1997 Daudi Baldrs
1999 Hlidskjalf
2010 Belus
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://emoturk.hareketforum.com
 
Burzum - Belus Albüm Kritiği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Crematory - Infinity Albümü Kritiği
» Dark Tranquillity - We Are The Void Albümü Kritiği
» Gamma Ray'den Yeni aLbüm ~
» manga full albüm =)
» Şebnem Ferah Yeni albüm şarkı sözleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
EMO THEM :: Rock & Metal :: Albüm Kritikleri-
Buraya geçin: